Lood & Zinkwerk


Lood & zinkwerk plaatsen
Bij Installatiebedrijf Baggen in Geleen (Sittard-Geleen) kunt u ook terecht voor het professioneel plaatsen van lood en zinkwerk. Wij zijn werkzaam in de regio Zuid-Limburg en verzorgen duurzame en kwalitatieve dakbedekking en afdekking met lood en zink.  Hiernaast zijn wij all-round werkzaam als loodgieters. Wij zijn in te zetten voor renovatie van bestaande bouw en alle installaties (onder andere gas, rioleringen, CV Centrale Verwarming) bij nieuwbouw.

Waarvoor is lood en zinkwerk nodig?
Bij platte daken of spitsvormige daken is een goede afwerking met lood en zinkwerk belangrijk om lekkages te voorkomen. Het gaat dan ofwel om een waterdichte afwerking van de dakbedekking, ofwel om een systeem van goten en pijpen waarmee het overtollige regenwater  kan worden afgevoerd. Lood en zinkwerk blijft, mits goed gedaan, jarenlang onderhoudsvrij. Omdat wij naast dakbedekkers ook loodgieters zijn hebben we verstand van waterafvoer en natuurlijk van de materialen die wij gebruiken om dit te doen. 

Waarom lood
Lood is in een bepaalde samenstelling zo sterk als ijzer en is sinds 2000 jaar geleden gebruikt voor het maken van afvoerpijpen. U kent de uitdrukking ‘een loden pijp hebben’ vast wel. Dit zware metalen materiaal is duurzaam en heeft vele toepassingen. Er is op dit moment veel bezorgdheid over het afgeven van lood in het drinkwater. Terwijl lood juist wel goed bruikbaar is voor de functie van dakbedekking doordat het zo duurzaam en buigzaam is. Zo kan lood heel goed in vorm worden gebracht en op de nok van een puntdak worden aangebracht, of algemeen voor waterkering rondom kozijnen.

Waarom zink
Zink kennen we allemaal nu wel, zeker na Corona, toen we in de media hoorden dat we het samen met vitamine D moesten slikken. Als vitaminepil neemt u het voor de weerstand, in de toepassing rondom de dakbedekking, als een afwering tegen de elementen. Net als lood is zink een natuurlijk materiaal. Voor dakbedekking is het een buigzaam flexibel, goed te bewerken materiaal dat voor waterkering is in te zetten. 
Dit materiaal wordt wereldwijd al eeuwenlang gebruikt, en is sinds kort weer in de mode voor de dakbedekking. Roevendaken van zink komen telkens weer terug in het stadsbeeld, zink wordt met name gebruikt voor daken met een lichte helling. 

Dakbedekking en loodgieterswerk
Heeft u een lekkend dak of is de huidige structuur toe aan vernieuwing? Wij leveren maatwerk in dakbedekking, van platte daken en nokdaken, voor ijzersterke waterkering. Installatiebedrijf Baggen is naast specialist in dakbedekking een gecertificeerd loodgietersbedrijf. Wij zijn jarenlang actief in de sector en hebben alles wel gezien. Toch blijven we ons verbazen over hoe duurzaam de materialen zijn die wij gebruiken. U krijgt voor al het kluswerk dat wij verrichten jarenlange garantie, zodat u verzekerd bent dat wij goed werk leveren. 

U kunt ons bereiken door een afspraak te maken via deze site, of door direct contact met ons op te nemen. Wij zijn elke dag van de week te bereiken voor het verhelpen van lekkages en storingen. Wij bieden een 24-uurs service en komen voor elke klus, wanneer dan ook voorrijden.  


VRAGEN?

Heeft u nog vragen? Bel ons: 046 - 474 39 18.